Boeken over kunstschilders.

hieronder diversen kunstschilder boeken.


Weinig kunstenaars hebben zichzelf zo vaak opnieuw uitgevonden als Piet Mondriaan (1872-1944). Van realistische landschappen tot aan zijn wereldberoemde geometrische abstractie, volbracht Mondriaan een ware ontdekkingstocht door de moderne kunst. Met een onbegrensde nieuwsgierigheid naar het nieuwe, omarmde hij het dynamische leven in Amsterdam, Parijs, Londen en New York en vertaalde dit in zijn schilderijen.

 

Met ruim 300 werken is de Mondriaancollectie van het Gemeentemuseum Den Haag de grootste collectie ter wereld, die iedere fase van Mondriaans indrukwekkende loopbaan bestrijkt. Van de vroege avontuurlijke landschappen die hij schildert in en om Amsterdam en Domburg, langs de fundamentele abstractie die hij ontdekt in Laren en Parijs, helemaal tot aan New York waar hij een radicaal nieuw ritme ontdekt dat zijn laatste meesterwerk Victory Boogie Woogie (1942-1944) definieert. Deze rijk geïllustreerde publicatie laat u kennismaken met een van de modernste kunstenaars van de twintigste eeuw.

 

Mondriaan in New York

 

In New York zocht Mondriaan opnieuw naar vernieuwing en vond hij een geheel nieuwe werkwijze binnen het neoplasticisme. Hij maakte op een veel speelsere manier gebruik van kleur en uit sommige doeken verdwenen de zwarte lijnen zelfs geheel. Een technische vernieuwing was dat Mondriaan plakstroken papier ging gebruiken als hulpmiddel. Het bij zijn dood nog onvoltooide schilderij Victory Boogie Woogie laat zien dat Mondriaan bezig was met vernieuwing, en aansluiting zocht met de muziek door er "wat boogie woogie in te doen". Opvallend is dat Mondriaan slechts wat persoonlijke documenten, zijn schilderspullen en enkele boeken naliet. Mondriaan had de gewoonte ontvangen correspondentie na lezing te vernietigen en hechtte kennelijk niet aan materiële zaken.

192 pagina's 23 x 29 cm 95 illustraties in kleur en 35 in zwart-wit luxe paperback € 5,00  alleen ophalen wordt niet verzonden


Pieter Bruegel de Oude.

 

(Breugel of Breda, tussen 1525 en 1530 – Brussel, 9 september 1569) was een kunstschilder. Hij was de vader van Pieter Brueghel de Jonge en van Jan Brueghel de Oude. Zelf schreef hij zijn naam en tekende hij zijn werken van 1559 tot aan zijn dood als Bruegel (zonder "h" dus), maar zijn zoons tekenden met Brueghel wat voor hem dan soms ook gebruikt wordt. Hij wordt in de literatuur soms ook de "Boeren-Bruegel" genoemd, omdat er in zijn oeuvre een aantal schilderijen voorkomen die scènes uit het boerenleven afbeelden. 

€ 3,50 alleen ophalen wordt niet verzonden

 


A Portrait of Marius van Dokkum.

 

Veel afbeeldingen en details van schilderijen vergezeld door teksten en illustraties die er toe doen. Na een succesvolle eerste versie is het boek geheel herzien, aangevuld en geactualiseerd. Nu ligt meer nadruk op wat Marius van Dokkum het "vrije werk" noemt. Zo schrijft Ruud Spruit in dit boek: "Hij creëert verhalen, vrolijke taferelen en neemt ons met een knipoog mee naar de realiteit die hij zo graag op de hak neemt.

 

€ 10,00 alleen ophalen wordt niet verzonden

 


 

6 Schildpad Kunstboekjes
Van Gogh, Monet, Michelangelo, Gauguin, Picasso.

Gauguin zijn 2 dezelfde boekjes.

 

Alles in 1 koop € 5,00 alleen ophalen wordt niet verzonden

 

 

 


Antoon van Dyck

 

By Katlijne van der Stighelen.

 

(Antwerpen, 22 maart 1599 – Londen, 9 december 1641) was een Zuid-Nederlands barokschilder uit de Antwerpse School. Zijn voornaam wordt ook als Anthonis, Antonio, Anthonie of Anton vermeld.
Linnen band met stofomslag, hardcover. 141 pagina's

€ 10,00 alleen ophalen wordt niet verzonden