· 

Kunstatelier

Welkom in mijn kunstatelier in Alphen aan den Rijn

 

Ziet u de beachvlag al buiten wapperen bij de Ondernemingsweg? Dan weet u dat u op de goede weg zit, want daar is mijn kunstatelier gevestigd. Dit is de plek om uzelf onder te dompelen in een wereld vol met kunst. Hierin stel ik al mijn werk ten toon zodat u het zelf kunt komen bekijken. Neem een kijkje op mijn website om te bekijken welke kunstwerken ik tot nu toe heb gemaakt. Zodra u een mooi schilderij of glasobject hebt gezien, kunt u het aan mij doorgeven en een afspraak maken om het beoogde kunstitem in het echt te komen bekijken. Wanneer mag ik u ontvangen in mijn kunstatelier? 

Handgemaakte kunstwerken uit eigen glasoven in mijn kunstatelier

Alle items van glaskunst die worden tentoongesteld in mijn kunstatelier zijn handgemaakt. Alle kunstitems die zijn gemaakt met de glasfusing techniek worden in een oven gedaan om één geheel te worden. Naast 2D items die geschikt zijn om aan de muur te hangen, maak ik ook items in 3D. Hiervoor maak ik gebruik van een speciale mal waarbij het kunstwerk opnieuw de oven in moet. Dit proces wordt ook wel slumping genoemd. Doordat het zo warm is in de oven zal het glas langzaam in de mal zakken. Hierdoor neemt het glas de vorm van de mal aan en is het 3D kunstwerk geboren! Benieuwd hoe dit proces in zijn werk gaat? Kom het met eigen ogen ervaren in mijn kunstatelier! 


Gereedschappen in mijn kunstatelier

Voor het maken van de kunstwerken heb ik verschillende gereedschappen in mijn bezit zodat ik zo secuur mogelijk kan werken. Allereerst heb ik natuurlijk een glassnijder in mijn bezit en om het glas te breken gebruik ik een breek-tang. Voor sommige projecten gebruik ik een cirkelsnijder zodat ik mooie ronde rondjes kan maken. Natuurlijk heb ik een computergestuurde glasoven  zodat ik de temperatuur van de oven optimaal kan regelen. Dit is namelijk een precies werkje anders kan het kunstwerk geheel anders uitvallen. Als u op bezoek komt in mijn kunstatelier laat ik graag zien hoe ik te werk ga bij het maken van een kunstwerk. Kom al mijn kunstitems snel bewonderen! Ik heet u van harte welkom. Maak een afspraak door  contact op te nemen via de mail.